De Tijdslijn

zeehond2
De tijdslijn

In het kunstwerk en het thema ervan bieden aanknopingspunten naar andere plekken op Texel en naar de kernwaarden van het eiland. Door middel van van Layar, software voor augmented reality, is er in een virtuele laag over de werkelijkheid informatie op te roepen met een Smart Phone. Bij de schepen op muurschildering kan een verwijzing naar Kaap Skil komen, bij de vervuiling naar de Plastic Soup Foundation en bij het toekomstbeeld in de schildering een verwijzing naar de kernwaarden van het Texel.

Door verkoop van mooie (ansicht)kaarten zal de muurschildering een reminder worden. Details van de muurschildering die te maken hebben met duurzaamheid worden op kaarten gedrukt en aangevuld met een verklarende inspirerende tekst. Tegelijkertijd is de kaart daarmee een stimulans om het hele werk te gaan bekijken in de haven van Oudeschild.

Wie tegen de avond of bij het ochtendgloren naar de haven komt zal zien hoe prachtig het werk is uitgelicht met ledpipes, voorzien van zonne-energie die ter plekke wordt opgewekt.

Er wordt doorlopend gezorgd voor onderhoud door de verantwoordelijke partijen. De VVV, Waddenhaven, en bedrijven in Oudeschild zullen zorgen voor regelmatige publiciteit en de layars worden up to date gehouden door de samenwerkende partners.

De uitvoering zal geschieden in twee fasen.

De eerste fase is gepland in de maanden september en oktober van 2013. Dan wordt de muurschildering gemaakt. De tweede fase staat voor 2014 gepland en behelst het maken van de kaarten, layars, en aanbrengen van de verlichting en energieopwekking.

Comments are closed.