SIT

Artistieke visie

SIT’s werk wordt onvermijdelijk gekenmerkt door een gevoel van ongemak; zijn schilderijen en sculpturen tonen het moment waarop schoonheid haar bestaansrecht verliest, en zich van haar donkerste kant laat zien. Achter zijn figuratieve afbeeldingen lijkt een en melancholische verontrustende analyse over onze tijdsgeest schuil te gaan. Door het gebruik van weinig kleuren (louter wit, grijs en zwart) creëert SIT sobere beelden, alsof de mens onderweg in zijn vooruitgangsgeloof iets is kwijtgeraakt. Maar, daartegenover plaatst hij een maximum aan effecten; de stoffen, texturen en detaillering ogen sensueel en verleidelijk, de settings zijn theatraal en grotesk. Deze ambiguïteit – tussen de verleiding van het schone en onze onophoudelijke drang haar te misbruiken loopt als een rode draad door SIT’s werk.
Bekijk hier de website van SIT

Kunstuur | AVROTROS

In november 2012 heeft AVRO’S Kunst uur een item over de kunstenaar SIT gemaakt in hun reeks over Urban art. Gekoppeld aan de uitzending zat een prijsvraag om een locatie in te zenden waar SIT een prachtig kunstwerk zou kunnen maken waar deze plek veel baat bij zou hebben.

Via deze weg is SIT in contact gekomen met Drift Producties die de muur in de Texelse haven heeft ingezonden voor de prijsvraag van de AVRO. Vanuit alle inzendingen sprak deze plek SIT onmiddellijk aan, vanwege de mooie locatie op Texel, de geschiedenis van het eiland, de indrukwekkende muur zelf en de ideeën die er reeds waren omtrent de insteek van het project.